Allt du behöver veta om Panamahattar

Allt du behöver veta om Panamahattar

Hur väljer jag rätt hattstorlek? Reading Allt du behöver veta om Panamahattar 3 minutes Next How do you greet with a hat?

Allt du behöver veta om Panamahattar

Om du överväger att skaffa dig en Panamahatt finns det några saker som kan vara roligt att veta! 

Att välja din första Panamahatt är ett steg mot att omfamna en tidlös stil och elegans. Genom att förstå dess historia, skillnader mellan äkta och imitationer, hur du väljer rätt modell och hur du vårdar den på bästa sätt, kan du njuta av din Panamahatt under lång tid med stil och förtroende.

Historien bakom Panamahatten

Panamahattar har sitt ursprung i Ecuador, trots sitt namn. Deras popularitet ökade dramatiskt under byggandet av Panamakanalen, där arbetare bar dem för att skydda sig mot solen. Dessa handvävda mästerverk har sedan dess blivit synonymt med sofistikerad stil över hela världen.

Skillnaden mellan äkta och imitation

Det finns en märkbar skillnad mellan äkta Panamahattar, som är handgjorda av toquilla-strå, och imitationer. Äkta Panamahattar har en hög kvalitet och en unik känsla av hantverk, medan imitationer oftast är massproducerade och saknar den autentiska kvaliteten.

Ju tätare en Panamahatt är flätad desto finare kvalité är det. Palmen som strået görs av växer på Ecuadors kust och för att få kallas panamahatt måste den vara flätad i Ecuador

Att välja rätt Panamahatt

När du väljer din första Panamahatt är det viktigt att ta hänsyn till olika faktorer såsom storlek, form och färg. En Panamahatt ska inte bara vara snygg utan också bekväm att bära och komplettera din personliga stil på bästa sätt.

Du kan läsa vårt inlägg om hur du väljer rätt storlek här

Hur sköter jag min Panamahatt

För att din Panamahatt ska behålla sin skönhet och hållbarhet är det viktigt att vårda den på rätt sätt.

Undvik att utsätta den för regn och förvara den på en sval och torr plats när den inte används. Vid behov kan du också rengöra den försiktigt med en mjuk borste eller trasa.

Vi rekommenderar inte att rulla ihop en panamahatt eftersom den kommer tappa sin form och stråna går sönder lätt. 

För att på bästa sätt hantera hatten ska du undvika att ta av och på den genom att hålla på kronan, använd istället brättet.

Vid resa rekommenderas att ha den som handbagage eller på dig då den lätt spricker i strået om den blir ihop tryckt i bagaget.

Tar man vara på sin panamahatt så kommer den hålla länge!

Se våra Panamahattar här: 

Panamahattar