Hur väljer jag rätt hattmodell?

Hur väljer jag rätt hattmodell?

Hur hälsar man med hatt? Läsning Hur väljer jag rätt hattmodell? 3 minuter

Hur väljer jag rätt hattmodell?

Hur man väljer rätt hatt baserat på ansiktsformen

Att välja rätt hatt är inte bara en fråga om stil, det handlar också om att komplettera din ansiktsform. Oavsett om du har ett långt, runt, fyrkantigt, hjärtformat, ovalt eller diamantformat ansikte, finns det en hattstil som kan framhäva dina bästa drag och ge dig en elegant look. Här är några tips och riktlinjer för att välja rätt hatt baserat på din ansiktsform:

Långt ansikte

För de med långa ansikten är målet att balansera längden genom att välja hattar som ger intryck av bredd. Hattar med breda brätten, som Fedora eller våra sommarhattar, är perfekta för att skapa balans. Undvik för höga hattar, eftersom de kan göra ansiktet se ännu längre ut.

Runt ansikte

För rundare ansikten är målet att skapa lite längd och definition. En hatt med en hög krona, som en fedora eller cowboyhatt, kan ge intryck av längd och skapa en illusion av ett mer ovalt ansikte. Undvik hattar med för breda brätten, eftersom de kan göra ansiktet se ännu rundare ut.

Fyrkantigt ansikte

För de med fyrkantiga ansikten är målet att mjuka upp de skarpa linjerna och skapa lite rundhet. Hattar med mjuka och böjda brätten, som en Trilby eller en clochehatt, kan hjälpa till att balansera ansiktets konturer. Undvik hattar med för kantiga eller skarpa linjer, eftersom de kan förstärka den fyrkantiga formen.

Hjärtformat ansikte

För hjärtformade ansikten är målet att balansera den bredare pannan med den smalare hakan. Hattar med medelstora brätten och en något högre krona, som en panamahatt eller en bucket hat, kan skapa en jämnare balans mellan de olika delarna av ansiktet. Undvik hattar med för smala brätten eller för höga kronor, eftersom de kan förstärka den bredare överdelen av ansiktet.

Ovalt ansikte

För de med ovala ansikten är lyckligt lottade eftersom de kan bära nästan vilken hatt som helst. Men för att verkligen framhäva den naturliga symmetrin och proportionerna kan hattar med en medelstor krona och brätten vara särskilt fördelaktiga. Testa olika stilar som en basker eller en vegamössa för en trendig touch.

Diamantformat ansikte

För de med diamantformade ansikten är målet att balansera den bredare pannan och hakan med de smalare kinderna. Hattar med medelstora till breda brätten och en något lägre krona, som en Trilby eller en fedora  kan hjälpa till att skapa balans och mjuka upp ansiktets konturer. Undvik hattar med för höga kronor eller för smala brätten, eftersom de kan förstärka de bredare partierna av ansiktet.

Att välja rätt hatt kan verkligen förhöja din look och ge dig en extra touch av stil och personlighet. Genom att ta hänsyn till din ansiktsform kan du hitta den perfekta hatten som passar just dig.